Interview med ANDY RODA: En sund morgen rutine og KETO Diæten

Interview med ANDY RODA: En sund morgen rutine og KETO Diæten

Vi vil som noget nyt interviewe Novo Vita fans/ ambassadører, få deres vinkel på en sund livsstil og høre hvorfor de netop elsker Novo Vitas kosttilskud. 

Sanger, producer og musical skuespiller, Andy Roda, har skrevet og produceret musik til både danske og internationale sangere, været med i Dansk Melodi Grand Prix, spillet med i musicalen ‘Efter Brylluppet’, og turneret med Michael Jackson Musicalen ‘BEAT IT’. Han er født i København og har nu i en årrække været bosat i Berlin hvorfra han har drevet the Short 6 Sweet sessions.  

De seneste 3 år har Andy for alvor sporet sig ind på en sund livsstil, som i den grad har gjort ham fri for smerter og gjort det muligt  at danse foran flere tusinde mennesker,  flere aftener i træk. Senest har Andy har netop lanceret RODA RECOMMENDS hvor han anbefaler en række livsstilsprodukter.

Hvordan ser din morgenrutine ud?

Jeg starter altid med at vaske mit ansigt og så påfører jeg hyaluronsyre, aminosyrer og en god dagcreme, ALTID med SPF.  Det vigtigste jeg har lært er at altid bruge en høj solfaktor til mit ansigt, gerne faktor 50.

Derefter drikker jeg et glas vand med en sjat æbleeddike-cider. Jeg spiser efter 16-8 timers reglen, hvilket betyder at jeg som regel ikke spiser  før 13-14 tiden. Når jeg får min æbleeddike om morgenen mindsker det sulten og bidrager til min alkaline-basiske livsstil.

Derefter tager jeg novo vita Multi Boost og antioxidant kosttilskud for at vedligeholde en god overall sundhed og Vegan D vitamin, fordi jeg har filippinske rødder og vi har brug for D vitamin når vi bor her i Nordeuropa, hvor solen ikke viser sig så meget som sydpå. Senest er jeg begyndt på at tage Dermaprime+ for give min hud fugt indefra.

Hen på eftermiddagen,  laver jeg en kort Tabata workout rutine, efterfulgt af 1-2 scoops Yoga Protein Rasberry blandet i shake opskrift af forskellig økologisk frugt og grønt jeg har liggende. Det er vildt nemt og smager godt, også er den især god fordi det er low carb og passer i min keto diæt.

 

Jeg ved du har fulgt KETO diæten i ret lang tid.Fortæl om din rejse ind i KETO , fordele og ulemper ved denne diæt og dine bedste råd.

Jeg startede på KETO for 3 år siden. Jeg havde netop færdiggjort ‘Efter brylluppet’ i København og jeg var igang med at forberede mig til BEAT IT musicalen, hvor jeg skulle med på Europaturne  vidste at denne nye musical, krævede at jeg var i topform. Jeg skulle ikke kun arbejde med sang og skuespil, men skulle også danse og være med i en masse ikoniske dansescener, som man kender fra Michael Jackson's videoer. Så jeg blev nødt til at finde noget, der kunne ‘up min game’ endnu mere.

Jeg trænede allerede 5 x om ugen, men jeg havde ikke opnået det optimale resultat. På en ferie så jeg en af mine venners krop som stod knivskarpt og det blev min introduktion til KETO.

Men det som er endnu vigtigere end vægttab, som KETO har gjort for mig, var at tilbage i 2017 kunne jeg ikke gå og havde smerter fordi led jeg af gigt-symptomer. Det blev simpelthen triggede af min livsstil, fordi jeg drak for meget vin og spiste for mange ting som gjorde min krop var for syrlig. Da jeg fandt ud af, at  jeg havde gigtsymptomer som jeg kunne forbedre ved at ændre mine spisevaner, fandt jeg samtidig ud af, at KETO kunne være bidrage til denne positive ændring. Det gode ved KETO er, at jeg har fået meget mere energi. Tidligere Crashede jeg altid efter indtag af kulhydrater. Nu er jeg meget mere bevidst om hvad jeg putter i munden . Kort fortalt er KETO en diæt, hvor man prøver at holde sine insulin udsving nede. Det gør man bla. ved at holde sit kulhydratindtag minimalt. For mig virker det rigtig godt. Jeg har ikke haft gigtsymptomer siden og KETO har bl-a- også gjort en positiv forskel for  min hud. Ulempen ved KETO er, at denne diæt kræver virkelig meget selvdisciplin og rigtig meget forståelse for hvad man indtager. Det handler om at finde en balance så man ikke straffer sig selv når man kommer til at lave fejl og måske skal starte forfra. Så det kræver det forberedelse og research at starte på en KETO diæt, fordi de første uger kan være svære at gennemføre. 

Hvorfor har du valgt at bruge Novo vita og hvilket produkt fra Novo Vita er dit favoritprodukt?

Jeg er helt vild med at produkterne er nemme at bruge og kan især rigtig godt li’ at produkterne er udviklet i Danmark, det giver mig en tryghed i,  at kvaliteten er i orden. 

Mit favorit produkt for tiden, er helt klart Dermaprime+ fordi jeg allerede kan se en forskel. Jeg har i forvejen rimelig god hud, men føler nærmest min hud har fået en endnu bedre glød og fugt indefra.

 

Følg Andy Roda på Instagram 

Skrevet af: Jackie Luzy

 

Back to blog